שְׁטֶיינְווֹרְצֶל משרד עורכי דין ונוטריון - צלצלו 050-5955599

תאונות דרכים

משרד עורכי הדין שְׁטֶיְינְווֹרְצֶל מייצג נפגעים בתאונות דרכים ומספק ליווי צמוד מראשית התהליך ועד לקבלת הפיצוי. מאופיין בשילוב מנצח של מקצועיות בלתי מתפשרת בד בבד עם טיפול מסור ויחס חם לכל לקוח ולקוח.

תאונת דרכים מהווה אירוע דרמטי ומורכב לכל המעורבים בה – ראשית עקב ההפתעה הכרוכה בעצם התרחשות התאונה, שכן, תאונות דרכים לעולם אינן צפויות; שנית, לעתים רבות תאונות הדרכים מסתיימות בפציעות של המעורבים בהן ואף במוות; כמו כן כתוצאה מהתאונה הנפגעים נאלצים להתמודד, בעל כורחם, עם השלכות גופניות, נפשיות וכלכליות כגון אשפוז בבית חולים, כאבים, טראומה נפשית, נכות, הפסד ימי עבודה, פגיעה קשה ביכולת ההשתכרות ועוד.

על מנת לסייע לנפגע תאונת הדרכים להתמודד במצבים אלו, קבע המחוקק הישראלי בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל”ה-1975 (הפלת"ד) כי כל אדם שנפגע בתאונת דרכים יהיה זכאי לפיצוי כספי (בהתאם למקרה) ללא קשר למידת אשמתו בתאונה, זאת מתוך כוונה לתת לנפגע תאונת הדרכים כלים להתאושש מהתאונה ולחזור מהר ככל האפשר לשגרת חייו.  מסיבה זו גם נקבע על פי פקודת ביטוח רכב מנועי התש”ל-1970 כי על כל בעל רכב בישראל לבטח את רכבו בפוליסת ביטוח חובה שמטרתה לכסות על נזקי גוף הנגרמים כתוצאה מתאונת דרכים ומכסה כל אחריות לכך, כך שגם אם זהותו של הפוגע אינה ידועה, יהיה זכאי הנפגע לפיצויים.

עם זאת, הנפגע בתאונת הדרכים, אשר עסוק וטרוד בהתמודדות עם השלכות התאונה ובדאגה למצבו הרפואי והכלכלי לאחריה, אינו יכול לגייס בכוחות עצמו את האנרגיה והידע הדרושים להתמודדות המייגעת והמסובכת עם חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי, אשר אינם ששים להקל על הליך קבלת הפיצויים. לכן, כבר בתקופה הסמוכה לתאונה, ישנה חשיבות רבה בקבלת סיוע של עורך דין תאונות דרכים הבקיא בתחום לצורך קבלת הפיצויים, כל זאת על מנת לספק לנפגע מצע נוח ובטוח להתאושש מהתאונה, להשתקם ולחזור מהר ככל האפשר לשגרת בחיים השוטפת.

נפגעת בתאונת דרכים – מה אתה צריך לעשות?

ראשית, עד כמה שהדבר אפשרי, חשוב לתעד את אזור התאונה, את הרכבים ואת מיצובם על הכביש ולא להתיר לאיש להזיז אותם עד שעשית כן.
כמו כן, יש לרשום את פרטי בעל הרכב, את כל פרטי הרכב ופוליסת הביטוח.

גם אם על פניו נראה כי “הכל בסדר”, יש לגשת מיד לבית החולים לקבלת בדיקה וטיפול רפואי ולוודא שיהיה תיעוד מלא של פרטי התאונה. תיעוד זה ישמש למעשה כמסמך הרשמי הכתוב הקרוב ביותר למועד התאונה שיהיה לך וחשוב לדייק בו. כמו כן, יש לזכור לבקש אישורי היעדרות מהעבודה עקב מחלה.

חשוב לתעד את כל ההוצאות הנלוות – אישורי אשפוז, קבלות על תרופות, מרשמים, אישורי מחלה וכל תיעוד על הוצאות והפסדים כספיים בגין התאונה.

חשוב מאוד להוציא מסמך אישור מהמשטרה על קרות התאונה ולפנות בהקדם לעו”ד תאונות דרכים מומחה לטובת קבלת ליווי וסיוע מקצועי.

תאונת דרכים בדרך לעבודה
במידה והתאונה התרחשה במקום העבודה או בדרך אליה או ממנה, ניתן ואף מומלץ מאוד להגיש תביעה גם לביטוח הלאומי על מנת לזכות לכיסוי נוסף.

במקרה של תאונת דרכים בדרך אל או מהעבודה אין “כפל מבצעים”. אמנם, הנפגע זכאי לתבוע פיצויים משני מקורות שונים, אך בכל מקרה ייקבע סכום מקסימלי המבטא את הנזק שנגרם לנפגע.

מהם מרכיבי הפיצויים

סכום הפיצויים מורכב ממספר חלקים המהווים את מרכיביו השונים:

טיפול רפואי – מטרתו לכסות את עלויות הטיפולים הרפואיים שנדרשו בגין התאונה (אשפוזים ובדיקות שונות במרכזים רפואיים, ניתוח ותהליכים פולשניים, טיפולים תרופתיים וכו’).

סיעוד ועזרת הזולת – כיסוי עלויות מטפלים סיעודיים (לרבות בני משפחה המטפלים בנפגע) וציוד סיעודי לסוגיו כמו קביים, הליכונים, כיסאות גלגלים או ציוד אחר המשמש את נפגע התאונה.

אבדן כושר עבודה – במידה ונמצאה עבור הנפגע נכות לצמיתות על ידי רופא תעסוקתי מטעם הביטוח הלאומי בעקבות תאונת הדרכים, יהיה זכאי לקצבה בגין אבדן כושר עבודה כפיצוי על אבדן השכר העתידי ועל הפסדים שנוצרו בדיעבד.

כאב וסבל – מעבר לנזק הכספי הרב שנגרם כתוצאה מתאונת דרכים, ישנה עילה לפיצויים על נזקים אחרים המסתמכים על עגמת הנפש והסבל שנגרם לנפגע ומחושב לפי קריטריונים שונים כמו אחוזי הנכות, נזק פסיכולוגי, גילו של המטופל וכמו ימי האשפוז שהעביר.

עשה ואל תעשה – הצעדים הבסיסיים

אם אכן נפצעת בתאונת דרכים, מומלץ להתפנות מיד לבית חולים. התיעוד הראשוני של בית החולים חיוני וימנע בעתיד מחברות הביטוח לטעון לקטיעת הקשר הסיבתי בין התאונה לבין הכאבים, שלעיתים אכן מופיעים כמה ימים לאחר התאונה. במידה ולא אתם הייתם הנהג בתאונה, חשוב לזכור לקחת את הפרטים מהנהגים המעורבים בתאונה, ולגשת בהקדם לתחנת המשטרה על מנת להוציא טופס אישור משטרה בדבר תאונת דרכים. לאחר השחרור מבית החולים - בין אם מחדר המיון ובין אם לאחר אשפוז ממושך – יש להמשיך ולתעד את התלונות והכאבים. ויודגש: אם הכאבים לא יתועדו ע"י גורמי הרפואה (כגון: רופא משפחה, אורתופד בקהילה, מעקב מרפאות וכיוצ"ב) - הם לא יזכו לשום התייחסות ולא יתקבל פיצוי בגינם.

ליווי צמוד ומקצועי של עו"ד מתחילת הדרך מונע כשלים רבים ומגביר את הסיכויים לקבלת פיצוי באופן משמעותי.

שדה זה הוא חובה.